Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokonalé bezlepkové linecké

9. 12. 2021

img_4894x.jpg

Stejně tak jako předchozí recepty, i tento vznikl náhodou. S těstem se krásně pracuje, netrhá se, neroztéká se při pečení. Po slepení těsto během pár hodin změkne a linecké je dokonale měkké, vonící po vanilce, doplněné chutí rybízové marmelády.


30 dkg bezlepkové mouky Schar B
5 dkg bezlepkové mouky Doves Farm (modrá)
12dkg moučkového cukru (ideálně vanilkového)
18 dkg másla
2 žloutky

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které dáme ideálně přes noc do lednice. Druhý den necháme těsto trochu povolit a přes potravinářskou folii vyvalujeme postupně těsto o síle cca 3mm. Vykrájíme požadované tvary, které přenášíme pomocí příborového nože na plech s pečícím papírem. Pečeme při 160°C do růžova. S těstem se krásně pracuje, netrhá se, neroztéká se při pečení. Po upečení necháme úplně vychladnout a poté teprve slepujeme ideálně domácí rybízovou marmeládou. Po slepení necháme pár hodin odležet. Těsto změkne a linecké je dokonale měkké, vonící po vanilce, doplněné chutí rybízové marmelády.

Tip: V moučkovém i klasickém krystalovém cukru, který mám ve skleněných uzavíratelných dózách, mám zapíchané vanilkové lusky, a tak mám stále celoročně dostatek vanilkových cukrů.


img_4894.jpg

img_4893.jpg

img_4888.jpg

 

A zde fotka původního receptu:
img_4885.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji a hezké svátky :-)

(Vlasta, 10. 12. 2021 10:40)

Re: Děkuji a hezké svátky :-)

(Radka, 26. 12. 2021 17:54)

I Vám krásné svátky.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×